Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

ERIK BÖRJESSON

WCAG 2.1 – hur gör man?

Föredraget hålls

Dag: Tisdag 23 oktober

Tid: 13.45-14.15

Plats: Handskmakaren

I den här föreläsningen går vi igenom de nya punkterna och visar exempel på vad du måste göra för att uppfylla dem.

Detta pass filmades ej.

Den 5 juni publicerades de nya framgångskriterierna i WCAG 2.1 som bland annat omfattar synnedsättningar, kognitiva funktionsnedsättningar och mobilgränssnitt. De här kriterierna kommer att ingå i minimikraven i Webbtillgänglighetsdirektivet, den lagstiftning som gäller i Sverige från 23 september 2018, vilket gör att alla inom offentlig sektor har fler krav att förhålla sig till än tidigare.

Om Erik

Erik är projektledare med universitetsutbildning inom UX och en av Funkas flitigaste föreläsare när det gäller grundläggande tillgänglighet, lagstiftning, regler och standarder. Om dagarna lägger han sin tid på att hjälpa Funkas kunder omsätta Webbtillgänglighetsdirektivet och Upphandlingsdirektivet i praktisk handling och svara på frågan: “Men hur gör vi egentligen?”

Funka
Bouvet
Consid
inUse
Limepark
Soleil
CGI
Cybercom Group
ETU
Funka
HiQ
MediaflowPro
rek.ai
Vemendo
A5 Communication
Quickchannel
ReadSpeaker
Sponsorsida semantix
Språkkonsulterna
Toxic