Logotyp för SiteVisiondagarna 2020
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

Tillgänglighet i SiteVision

Det nya webbtillgänglighetsdirektivet kan stundvis kännas klurigt. David går igenom stödfunktioner i SiteVision som är riktigt enkla att använda.

David Hansson

Utbildningsansvarig på SiteVision

Med nya tillgänglighetsdirektivet och lagen kopplad till detta finns funktioner i SiteVision som stöttar dig i ditt arbete. Det kan kännas svårt, men misströsta inte. I detta pass visar David dig ett urval av stödfunktioner som är riktigt enkla att använda.

Webbtillgänglighetsdirektivet är lag från och med 23 september 2020 och det ställer stora krav på organisiationer inom offentlig sektor och organisationer finansierade av kommunala medel. Under denna workshop går David igenom vilka delar som finns färdiga i SiteVision för att skapa tillgängligt innehåll. Vem bär ansvaret för de olika delarna? Vilka enkla fallgropar kan du undvika och hur märker du upp olika typer av innehåll enligt standarden och kraven?

Om David Hansson

David är utbildnings- och kommunikationsansvarig på SiteVision. Han försöker översätta tekniken på ett sätt så att alla kan förstå, och håller utbildningar för såväl redaktörer som mallutvecklare och har jobbat på SiteVision i drygt sju år.

SiteVision Logotyp

Platinumsponsorer

Guldsponsorer

Silversponsorer