Logotyp för SiteVisiondagarna 2020
Sök på sitevisiondagarna.se
Sök på sitevisiondagarna.se

UX-writing i SiteVision

Malin visar vilken stor skillnad små ord gör på din webbplats. Passet riktar sig till dig som jobbar med att tänka ut och skriva innehåll.

Malin Pettersson

Content manager på SiteVision

Tänk dig en webbplats helt utan rubriker, länktexter och menyer. Troligtvis skulle du snabbt lämna den utan att hitta det du sökte. Ett extremt exempel, absolut, men poängen är tydlig: utan vägledande ord haltar användarupplevelsen för dina besökare. Lägger du däremot energi på att skriva genomtänkt och gärna trevligt har både du och dina besökare mycket att vinna. Det kallas för ux-writing – att skriva de där korta och koncisa texterna som toppar användarupplevelsen.

Malin visar vilken stor skillnad små ord gör på din webbplats. Du får konkreta exempel på hur du kan tänka när du skriver microcopy till startsidor, felmeddelanden och knappar. Dessutom visar hon hur du bäst utnyttjar SiteVisions redan inbyggda funktioner. Passet riktar sig till dig som jobbar med att tänka ut och skriva innehåll.

Om Malin

Malin är sedan ett år content manager på SiteVision. Hon tänker ut, producerar, sprider och mäter innehåll i våra egna plattformar. Med bakgrund som copywriter och webbredaktör har hon jobbat med innehåll i alla möjliga kanaler och genom ux-writing lett besökare rätt i digitala användarupplevelser.

SiteVision Logotyp

Platinumsponsorer

Guldsponsorer

Silversponsorer